Even voorstellen

Even voorstellen - Erik en JokeWij zijn Erik en Joke Weber, samen met onze 3 kinderen Anne, Rik en Bo hebben we 20 jaar samen met Joey, Dion, Ruben, Koen, Lorenzo, Booy en Nick onze bewoners gewoond in de ene helft van de boerderij.

Sinds 2016 wonen wij met Rik en Bo in de andere helft van de boerderij. Anne woont op zichzelf.

Erik heeft jarenlang een stukadoorsbedrijf gehad met zijn vader en broer. Joke deed toen al logeeropvang voor kinderen met een verstandelijke beperking, Erik hielp in de weekenden mee. In de tijd dat wij nog een logeergezin waren werkte Erik als stukadoor,  en deed daarnaast de verbouwing van ons eerste huis in Spanbroek en vervolgens van de boerderij waar het gezinshuis nu in gevestigd is.

Toen we besloten een gezinshuis te openen voor 7/24 uurs zorg aan vaste bewoners is Erik gestopt met het werken als stukadoor, en kwam hij full time meehelpen in het huis. Daar de bewoners overdag naar school of werk waren kregen we ruimte voor een nieuw idee, werken met hout. In 2013 zijn we gestart met de dagbesteding achter op het terrein van het gezinshuis, waar Erik de leiding heeft. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren trainingen gehad in communicatie, en bijscholing op het gebied van autisme e.d. gevolgd.

Joke heeft de Z opleiding gevolgd en behaald in 1998 op Leekerweide, waarna zij een paar jaar op diverse groepen heeft gewerkt als begeleider en een periode als groepshoofd.Daarna wekte zij als teamleidster/coördinator en als begeleider in het logeerhuis in Spanbroek en vervolgens op het gezinshuis in Zwaagdijk. Dit doet zij nog steeds met heel veel plezier. Ook ondersteund ze Erik en de medewerkers binnen de dagbesteding met inhoudelijke kennis en coördinatie.

Joke vind het heerlijk om in haar vrije tijd in de tuin te werken, en te koken.