Evenementen

Rommelmarkt

Jaarlijks organiseert het Gezinshuis met medewerkers, bewoners en ouders een rommelmarkt. Deze vind plaats eind Mei, begin Juni.

Voor deze tijd zamelen we spullen in op het terrein, deze worden uitgezocht en in dozen bewaard in onze opslagruimte. Hierin zijn de bewoners, medewerkers en ouders actief mee bezig. We kunnen 23 kramen vullen met spullen die gebracht worden door mensen in de omgeving. Op de feestelijke dag helpen alle bewoners, ouders, medewerkers, vrijwilligers en familieleden vrijwillig mee.
Na afloop helpt iedereen mee met opruimen, waarna we gezamenlijk nog een drankje en hapje met elkaar doen. Ook wordt dan de opbrengst onthuld.

Met de opbrengst van de rommelmarkt gaan we op vakantie met de bewoners.

Vakantie

Jaarlijks gaan we met de bewoners naar Frankrijk, in de Dordogne naar een super gezellige camping voor 2 weken. Erik en Joke hebben daar een caravan staan, en daarnaast een grote bungalowtent waar de bewoners kunnen slapen. Deze vakantie wordt al jarenlang gesponsord door Stichting Lichthoeve, waardoor er maar een kleine bijdrage van de bewoners hoeft worden gevraagd.

De opbrengst van de Rommelmarkt wordt gebruikt voor dagjes uit, kanoën, en alle andere extra dingen om de vakantie te laten slagen.

Barbecue met ouders

In het laatste weekend van de schoolvakantie organiseert het gezinshuis een barbecue voor bewoners, medewerkers, vrijwilligers en ouders. We tonen dan de film van de vakantie van Frankrijk, waarna we gezamenlijk gaan eten.

Kerstborrel

Een door de medewerkers en bewoners georganiseerde gezellige samenzijn met Ouders en familieleden van de bewoners. Onder het genot van een hapje en drankje sluiten we op een feestelijke manier het jaar af.

Veilingdiner

Elk jaar bied het gezinshuis aan de gemeenschapsveiling van Zwaagdijk-Oost een diner aan voor ca. 8 mensen. Deze kunnen het diner daar kopen, waarvan de opbrengst naar organisaties van de gemeente gaat (school, sportvereniging, kerk e.d.). De bewoners koken en serveren samen met de begeleiding voor deze mensen in het huis.